2012. június 1., péntek

Ezisazis

Mától beköszöntött a naptári tél, de szerencsére még csak a naptárban. Mondjuk itt télen se megy a hőmérséklet tizenpár fok alá, de azért kicsit csípősebbnek érzem a levegőt mint otthon. Már sálat kötök, főleg amióta sikerült úgy megfáznom, hogy két hétig beteg voltam, és lassan csizmát is vennem kellene. De az azért röhej, hogy még sokan már csizmát húznak, még mindig van aki mezítláb jár, és szó szerint :DDD.
Amúgy olyan össze vissza öltözködnek az emberek. Az ausztrálokat inkább hagyjuk, azt hogy összeöltözés, vagy hogy passzoljanak a ruhák egymáshoz azt felejtsük el velük kapcsolatban. Elnézem néha mennyire nem tudnak öltözködni, de itt ez a divat. Bármit felvehetsz bármivel. És ez nem vicc. Az irodisták reggel a kis fekete kösztümükben és futócipőben sétálnak be az irodáig. A táskában meg a magassarkú, mondjuk ez még praktikus is.
De egyébként tényleg nem számít miben van az ember, lehet az szakadt, fel lehet venni a kockásat a csíkossal, a lilát a ciklámennel, itt nincsenek határok. Na de én maradok a jó kis európai stílusnál, a londoni csíkos sálamnál, a franciás fekete sapimnál, és az imádott Converse cipőmnél...
S bár még odakint nincs olyan hideg, de a lakás viszont nagyon is az. Nyáron se volt meleg, most meg a kesztyűt nem kint, hanem bent hordom. Már néha fűtünk is, az ágymelegítő meg minden éjjel megy. Itt viszont a lakásokban nincs fűtőtest, meleg ország, minek az. Ehelyett a hordozható kis villanyos radiátorok, a gázos melegítők vannak mindenhol az üzletekben, és épp hétvégén néztem, hogy némelyiket baromi sok pénzért vesztegetik.
Ja és a nagy hír, agyalunk azon, hogy karácsony helyett augusztusban megyünk haza :), persze csak látogatóba!
Hát a suli szempontjából nem a legjobb, mert ugye akkor pont nincs szünetem, és majd orvosi igazolást kell hoznom, mert másképp nem fogadják el a hiányzást..., na meg már a repjegy se olcsóbb... de mégis valahogy most nagyon be van sózva a fenekünk. Valahogy kezdjük bele élni magunkat, mert ugye így még egy év se telik el a kijövetelünktől, de az eltelt lassan 9 hónap nem kevés, és még decemberig 6 hónap lenne, ami meg ugye szintén elég sok.
Mennénk már egy kicsit, kicsit látni, hogy otthon se jobb, csak azért hogy itt még jobb legyen. Mert már azért hiányzik nagyon a család, a barátok, kicsit már szeretnénk része lenni az otthoni életnek. Kicsit már kellene a feltöltődés, az újabb löket a következő egy-két évre.
S bár eddig a karácsony ellen beszéltem, amióta már Gábor is augusztust akarja, hirtelen magam sem tudom mi lenne a jó.
Na majd a repjegyárak döntenek, meg lehet a Bunnings :D



Nincsenek megjegyzések: