2011. december 25., vasárnap

Kiskarácsony, kisült-e már...

"Itt már kisült. Az egyik alapvető különbség, hogy ide korábban érkezik a Jézuska. A másik, hogy nincs hó, de még hideg sem.
Azért rövidnadrágban, pólóban díszíteni a fát, és a karácsonyi vacsorát a teraszon eltölteni elég furcsa, de nem rossz dolog."
Írtam ezt napokkal ezelőtt, de aztán valamiért félbemaradt az írás.
Azóta már a karácsony is eltelt, s nekünk is fehér karácsonyunk volt. Bár itt nem a hó, hanem a homok volt fehér :D
Itt a karácsony egész más hangulatú mint otthon,  talán nem is annyira családi ünnep, valahogy nem ugyanazt sugallja, mint az otthoni. Az emberek ugyanúgy állítanak fát, vesznek ajandékot, sütnek kacsát, ajándékoznak (azt hiszem), de nem annyira a meghittségről szól mint otthon (és ráadásul sokan meg a vallásuk, kultúrájuk miatt nem is ünneplik).
24.-e itt nem ünnep, 25.-e Christmas day (a Karácsony napja), 26.-a pedig Boxing day. Ezen a napon már nyitva vannak az üzletek, és mindent leáraznak sok-sok százalékkal, az emberek meg megőrülnek és mennek venni minden jót, még azt is amire nincs is szükségük. Teli voltak ma az üzletközpontok, alig lehetett mozdulni a sok embertől. Itt senki se megy a családjához?
Szóval se hó, se hangulat, így a mi karácsonyunk is másra sikeredett, mint amihez otthon szoktunk, de azért próbáltuk belecsempészni a saját kultúránk.
24.-én állítottunk fát,  együtt vacsoráztuk meg a töltött káposztát, sült kacsát, bejglit... majd ajándékoztunk. A maga módján nagyon hangulatosra sikeredett ez az este.
25.-én kimentünk a szabadba. Sydney-től 3 órára van egy nemzeti park teli szebbnél szebb beach-csel. Végre fehérhomokos partot is láttam, így tényleg nálunk is volt fehér karácsony :)
Gyönyörű helyeken jártunk, s életemben először mikulássapkában strandoltam :D, de karácsony volt :)
Le se tudom írni azt az élményt amit átéltem idén karácsonykor, de akár milyen jó is volt, a családom nélkül nem az igazi!!!!
Ezt soha nem lehet megszokni, anyukám hiányát semmi nem tudja pótolni!!!!!!!!!!!!

Nincsenek megjegyzések: