2013. május 2., csütörtök

2013 elso negyedev :)

Dontes szuletett, ujra elkezdek irni, legalabb is probalok :D
Remelem sikerul is magam tartani hozza.

Szoval eloszor is beszamolo az idei evrol, mert hogy iden meg egy betut se irtam.
Hat 2013 nem a kedvenc evem, eddig sok jo nem tortent velunk, leszamitva a fantasztikus nyaralasunk.
Gabor munkatvaltott, ami rosszul sult el, egy het utan az uj helyen munka nelkul maradt. Mostmar 3 honapja hogy nincs teljesmunkaidos munkaja, bar lassan talan kezd kialakulni, de azert anyagilag kicsi kiesest jelentett az elmult idoszak.
Ami engem illett a Bunningsban penztarban dolgozok februar ota (kevesebb stressz, rovidebb siftek, szombati munka) amit csoppet sem banok. A recepciora teljesmunkaidos ember kellett, en meg ugye a tanulo vizum miatt nem tudok csak 20 oraban dolgozni. Aztan Kath is kevesebb orat adott, de szerencsere mivel elegedetlen volt a takaritonokkel, megkert csinaljam a takaritast is, szoval kezd minden visszaalni a regi rendbe.
Sylvie mar 6 honapos, csodababa. Orok vigyorgo, szinte mindig jokedvu kis csopseg. Hihetetlen milyen gyorsan no, milyen gyorsan fejlodik.  Jack pedig mar kesz fiatalember :). Imadom ahogy beszel, mar mondatokban, es sokszor azt se tudom mirol karatyol, de imadom. Tudtam, hogy eljon ez az ido is, mikor en tanulok egy ket es fel eves gyerektol :D
Ettol a csaladtol kapok itt a legtobbet, s nem anyagilag ertem, hanem erzelmileg. Nelkuluk mar reg feladtam volna, de mikor elmegyek hozzajuk, s bar dolgozni megyek de megis ugy kezelnek mint egy baratot, vagy mikor egy rossz napon Sylvie rammosolyog, vagy Jack megolel, akkor erzem igazan, hogy mar ha masert nem ezert megeri. Ha valami hianyozni fog egykor, akkor ok nagyon!!!!

A munka mellett a lelki dolgok is eleg nehezze tettek eddig ezt az evet. A honvagy nagyon felerosodott mikor meghalt a nagymamam. Ugy elengedni valakit aki mellett felnottel,ugy hogy nem lehetsz ott vele az utolso idoszakban, es meg az utolso utjara sem kiserheted el, szornyu dolog.
Tamogatni ugy anyat innen , oleles nelkul,  csak kozvetve interneten keresztul...nem az en vilagom.
De ha az ember lanya ilyen messzire koltozik az otthonatol, ez bizony benne van a pakliban. De meg az eros napsugarzasra fel tudunk keszulni egy naptejjel, addig ezekre nem lehet a dontes elott.
S joggal johet a kerdes, miert nem utaztam haza a temetesre... Az a teny, hogy itt az elet annyira jo, es baromi sokat lehet keresni meg sporolni, nem teljesen fedi a valosagot. Jo akkor, ha mar nem tanulo vizumon vagy, ha tudod hogy itt akarod leelni az eleted, ha ide sporolsz, nem otthonra. De ha tudod, hogy egykor haza akarsz menni, es otthon sok sok penz kell az ujrakezdeshez, akkor mar nem olyan egyszeru, akkor mar meg kell gondolnod mire adok ki  a penzt, es egy hazaut nekem sokba kerulne.

Na de ne csak panaszkodjak am, hisz azert volt jo dolog is ebben az evben.
Kint voltak Gabor szulei, amikor is ujra kirandulgattunk egy kicsit,majd ezt kovetoen jott eletem  legjobb nyaralasa:
10 ejszakas hajokazas a Pacific Jewel nevezetu oceanjaron New Caledonia es Vanuatu iranyaban.

(Mivel sok embernek tartozom egy elmenybeszamoloval errol az utrol, most itt megigerem, hogy a kovetkezo bejegyzesem temaja ez lesz, hamarosan, termeszetesen kepekkel illusztralva.)

A suli meg valtozatlan, meg mindig konyvelest tanulok, a szinvonal meg mindig a regi sajnos, de talan ez is egy teljes beszamolot erdemelne egykor.

Szoval a nagy resze meg hatra van az evnek, es csak bizom benne a nehez kezdet utan minden jobbra fordul.


1 megjegyzés:

Unknown írta...

2014 màjusàban töltenék 4-6 napot Sydney-ben. Tudsz-e valami okosat ajànlani ? Esetleg ismeröst, aki szàllàst adna. Nem kérünk semmit ingyen. Hotelben ez meghaladja az 1000 -àrt. Köszönet elöre is. Kàroly chszabo77@hotmail.com